NEVEROVATNI ŽIRI 11. ANIMATOR FESTA!

ŽIRI GLAVNOG TAKMIČARSKOG PROGRAMA

 

  

ŽIRI 2023

 

ANDRIJANA RUŽIĆ

 

Andrijana Ružić je diplomirala Istoriju i kritiku umetnosti na Univerzitetu u Milanu u Italiji. Specijalizirala je Istoriju animiranog filma pod mentorstvom Đanalberta Bendacija. Predmet njenog magistarskog rada bio je opus dvojice nepredvidivih duhova američke nezavisne animacijske scene, Džona i Feit Hubli, te njihovog Storyboard studija u Njujorku. Kao nezavisna naučnica učestvovala je na brojnim konferencijama posvećenim animaciji predstavljajući dela različitih nezavisnih autora animacije. U poslednjih šest godina uređuje program posvećen animiranom filmu na Međunarodnom festivalu stripa u Beogradu, Srbija. Članica je selekcione komisije Animafest Scannera, simpozijuma za studije savremene animacije na festivalu animiranog filma Animafest u Zagrebu, Hrvatska. Piše o animaciji i drugim umetnostima za beogradski nedeljnik Vreme. Autorka je knjige Michael Dudok de Wit – A Life in Animation (CRC Focus).

 

 


 

 

loran

LORAN GUJ


Loran radi kao animator od 1995. godine. Nakon što je naučio principe tradicionalne animacije 1994. godine, kada je živeo na Reunijonu, radio je u različitim kompanijama i agencijama. Kao režiser asistent učestvovao je u radu na nekoliko animiranih serija, i kako 2D animator za reklamne agencije. Nekoliko godina kasnije, od 2001. do 2004. radio je i kao 3D animator za 2 kompanije za video igre u Grenoblu. Zatim je, kao frilenser, počeo više da se bavi 2D animacijom i moušn dizajnom za reklame, korporativne filmove i muzičke spotove. Time se i dalje bavi, ali organizuje i radionice animacije za učenike i studente. Paralelno sa svojim produkcijskim poslom predaje montažu, moušn dizajn, VFX i 2D animaciju. Predavao j u Visokoj školi “Gobelins” u Anesiju od 2001. do 2008. Sada predaje montažu, kolor korekciju i moušn dizajn na Visokoj filmskoj školi ISPRA u Tuluzu.

 

 


 

 

mileta

MILETA POŠTIĆ


Mileta Poštić je iz Novog Sada i bavi se animiranim filmom već 30 godina. Akademiju umetnosti završio je u Sjedinjenim Američkim Državama, a master studije u Velikoj Britaniji. Predavao je na univerzitetima na 4 kontinenta i 7 zemalja, a držao radionice u još 5 zemalja. Osnovao je prvi smer za Animaciju u Srbiji 2003. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Radio je kao frilenser za klijente iz raznih oblasti za različite medije: korporacije, vladine i nevladine organizacije i agencije. Radio je i u nekoliko studija animacije u nekoliko zemalja. Trenutno je storibord direktor i menadžer internog trening centra u Iervolino međunarodnom studiju i suvlasnik i direktor Furuna studija za animaciju.

 

 

 

 

filmfreeway

festhome