Andrea Martinjoni


Rođen  u Bolonji u Italiji 1961. godine. Diplomirao je muzikologiju sa tezom  na temu filmske muzike u animaciji, takođe je diplomirao i geografiju, sa tezom na temu saundskejp: atmosfera i sredina koja se stvara prostiranjem određenog zvuka. On je izvođač, dizajner zvuka, istoričar animacije. Komponovao je muziku za nekoliko kratkih animiranih filmova mnogih autora: Blu, Saul Sagvati, Mišel Bernardi, Pjer Eber, Virđilio Vilorezi, Roberto Katani, Petra Zlonoga, Vesela Dančeva, Boris Pramatarov, Ivan Bogdanović, Setkin Verstegen, Izabela Plucinska itd. Predavao je istoriju animacije na Fakultetu lepih umetnosti u Palermu, kao i na IULM Univerzitetu u Milanu. Blisko sarađuje sa međunarodnim festivalima svuda u svetu kroz masterklas radionice i predavanja o animaciji i muzici. Često pozivan da bude član međunarodnih žirija i selekcionih komisija. Radionice organizuje zajedno sa Udruženjem Otomani i organizacijom Basmati, čime naširoko promoviše italijansku animaciju. Od 2010. do 2016. godine radio je na izdavanju četvorodelne DVD zbirke savremene italijanske animacije. Osvojio je Zlatnog jahača za najbolje muzičko ostvarenje na 23. izdanju FilmFest-a – međunarodnog festivala kratkometražnog animiranog filma u Drezdenu 2011. godine, kao i nagradu ASIFA predstavništva u Italiji 2010.

andrea martignoni

 

Marija Lendova

Rođena i odrasla u Sibiru, u velikom gradu zvanom Novosibirsk usred Rusije.
Tamo baš i nema medveda na ulicma i ljudi ne sviraju balalajku na svakom ćošku, ali je zato treći grad po veličini u Rusiji, sa širokom i raznovrsnom kulturom. Stekla visoko obrazovanje na polju kulture, ugostiteljstva i turizma, kao i u sferi menadžmenta.
Direktor je Državne institucije kulture i kinematografije Misnistarstva kulture Novosibirskog regiona, razvija i promoviše kinematografiju u svim njenim pravcima, profesionalnim, omladinskim i dečijim. ačelnik međunarodnog projekta dečije animacije „Muljt-Most: Rusija-Srbija“, Učestvuje u organizaciji i stalni je član žirija mnogih omladinskih filmskih festivala, kao i festivala dokumentarnog filma na teritoriji Novosibirskog okruga, čime promoviše mlade filmske autore u Rusiji i inostranstvu. „ Dečija animacija ima posebno mesto u mom srcu, zato što sam u dubini duše i ja još uvek dete. Uživam da budem deo onoga što rade jer učim iz njihove neposrednosti i lakoće kojom izražavaju najsmelije i najneobičnije ideje.“

marija lendova

 

Narcisa Darijević Marković

Rođena u Pančevu. Završila Fakultet dramskih umetnosti, grupa za Filmsku i TV režiju. Vanredni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti. Predaje Dokumentarni film. Kao reditelj i scenarista radila za TV Beograd, od 1994. do 2006. u redakcijama opšteobrazovnog, naučnog, školskog, informativnog, dečjeg programa, u redakciji za kulturu i redakciji muzičkog programa. Vodi 'Kratku školu dokumentarnog filma' (Užice, Ivanjica, Kikinda, Gornji Milanovac...) za srednjoškolce i omladinu.

narcisa darijevic markovic

 

filmfreeway

festhome