Andres Domenek Alkaide
/Španija/


Andres je doktorirao likovne umetnosti na Univerzitetu u Granadi (Španija). Specijalista za video igre i likovnu umetnost i njihove bliske međusobne odnose, kao i primenu video igara u obrazovanju. Veliki entuzijast japanske kulture i istorije Japana, sarađuje sa CoolJapan.es, projektom čija je svrha širenje japanske kulture u Španiji, kao urednik i član štampe. On je nastavnik likovne kulture na ESADA -i (Escuela Superior de Arte de Andalucia), Granada, u kojoj predaje o animaciji, crtanju i digitalnoj ilustraciji.

 

Andres Domenek Alkaide 

 

 

 


Koke Riobo
/Španija/

 

Muzičar, kompozitor i animator. Režirao je i animirao tri kratka filma i veb seriju, komponovao muziku za nekoliko kratkih filmova i tri igrana filma, a držao je i radionice animacije širom sveta. Dobitnik je nagrade Goja za kratki film 'Saidovo putovanje'.


Koke Riobo

 

 

 


Fernando Galrito
/Portugalija/Rođen je u Samori Koheiji. Pohađao je kurseve filmske, video i pozorišne režije i diplomirao antropologiju. Magistrirao je kulturu, komunikacije i nove tehnologije, a trenutno radi na doktoratu o ekspresivnosti prostora i vremena u pokretnim slikama. Predaje animaciju i umetnički interdisciplinarni projekat u školi dizajna i umetnosti Caldas da Rainha | ESAD.CR. Drži predavanja na temu Pokretne slike i pedagogija animacije i odnos između animacije, novih tehnologija i drugih umetnosti na različitim nacionalnim i međunarodnim univerzitetima i umetničkim školama. Vodio je video i radionice animacije u različitim zemljama: Portugalu, Španiji, Francuskoj, Belgiji, Rusiji, Ukrajini, Austriji, Mađarskoj, Kanadi, Hrvatskoj, Sloveniji i Brazilu. Režirao je animirane filmove, dokumentarne i video zapise prikazane i pripremljene na nacionalnim i međunarodnim festivalima i televizijama. Osim toga, njegova interesovanja i projektni radovi prostiru se na polja planetarijuma, plesa, pozorišta i likovnih i scenskih umetnosti. Umetnički je direktor MONSTRE, lisabonskiog festivala animiranog filma i nadgleda i vodi FIRST, međunarodni studentski sastanak za animaciju u organizaciji ESAD.CR. Takođe je član žirija na raznim međunarodnim festivalima. Sarađuje sa raznim časopisima, radio i TV programima vezanim za bioskop i pedagogiju. Član je nacionalnih i međunarodnih organizacija za animaciju.

Fernando Galrito

 

 

filmfreeway

festhome