Predstavljamo Vam magičnnu šestorku 7. Animator festa koji će pomno pratiti i ocenjivati filmove zvanične takmičarske selekcije. U kategoriji filmova za decu i mlade u sastavu žirija radiće Radostina Nejkova (Bugarska), Andrea Martinjoni (Nemačka) i Stevica Živkov (Srbija), a u kategorijama filmskog stvaralaštva dece i mladih Marija Lendova (Rusija), Iva Ćirić (Srbija) i Mladen Đukić (Bosna i Hercegovina).Andrea Martinjoni

Rođen  u Bolonji u Italiji 1961. godine. Diplomirao je muzikologiju sa tezom  na temu filmske muzike u animaciji, takođe je diplomirao i geografiju, sa tezom na temu saundskejp: atmosfera i sredina koja se stvara prostiranjem određenog zvuka. On je izvođač, dizajner zvuka, istoričar animacije. Komponovao je muziku za nekoliko kratkih animiranih filmova mnogih autora: Blu, Saul Sagvati, Mišel Bernardi, Pjer Eber, Virđilio Vilorezi, Roberto Katani, Petra Zlonoga, Vesela Dančeva, Boris Pramatarov, Ivan Bogdanović, Setkin Verstegen, Izabela Plucinska itd. Predavao je istoriju animacije na Fakultetu lepih umetnosti u Palermu, kao i na IULM Univerzitetu u Milanu. Blisko sarađuje sa međunarodnim festivalima svuda u svetu kroz masterklas radionice i predavanja o animaciji i muzici. Često pozivan da bude član međunarodnih žirija i selekcionih komisija. Radionice organizuje zajedno sa Udruženjem Otomani i organizacijom Basmati, čime naširoko promoviše italijansku animaciju. Od 2010. do 2016. godine radio je na izdavanju četvorodelne DVD zbirke savremene italijanske animacije. Osvojio je Zlatnog jahača za najbolje muzičko ostvarenje na 23. izdanju FilmFest-a – međunarodnog festivala kratkometražnog animiranog filma u Drezdenu 2011. godine, kao i nagradu ASIFA predstavništva u Italiji 2010.

andrea martinjoniRadostina Neikova

Diplomirala na Nacionalnoj umetnickoj  Akademiji teatra i filma "Kr.Sarafov",kao MFA (master lepih umetnosti),na odseku za film i animaciju.Pocasni je profesor saradnik (akademska titula)  Instituta za umetnost, pri bugarskoj naucnoj akademiji,kao i predavac "Dramaturgije animiranog filma" i "Tehnika animacije".na Nacionalnoj akademiji filmske i pozorišne umetnosti "Kr.Sarafov". Radostina je reditelj nagrađivanih kratkih animiranih filmova,ilustrator knjiga za decu u Bugarskoj, Grckoj, Srbiji, BiH i autor brojnih samostalnih izlozbi na temu "Decije ilustracije"u Bugarskoj,Grckoj,Srbiji i BiH. Održala  je brojne  decije radionice za animaciju u Bugarskoj, Srbiji, Bosni, Gruziji, Rusiji i Nemackoj. Član je Bugarskog udruzenja filmskih umetnika - odsek animacija, filmske sekcije bugarskog udruzenja novinara, bugarskog udruzenja profesora i saradnika pri teatru "Akademika 21",kao i bugarske asocijacije tekstopisaca za radio,film i televiziju (BAFTA)

radostina nejkova
Stevica Živkov

Rođen 1951. u Jarkovcu. Diplomirao grafiku u Bukureštu. Scenarista, crtač i reditelj animirnih filmova. Autor 7 animiranih filmova. Učestvovao u izradi 3 dugometražna filma.

stevica zivkov


Iva Ćirić

Rođena u Beogradu 1983. godine. Diplomirala je 2009. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku grafika i knjiga. Bavi se animacijom i ilustracijom. Član je udruženja likovnih umetnika ULUPUDSa i jedan od osnivača Udruženja filmskih animatora UFASa. Živi i radi u Beogradu. Posle diplomiranja nastavila je studije na Interdisciplinarnim doktorskim studijama na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, smer Digitalna umetnost koje je zavrsila 2015. godine sa doktorskim umetničkim projektom Ciklofonija-digitalni dinamički kolaž. Od 2011. godine postaje saradnik na predmetu Animacija na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu. Gostujući je predavač na SAE Institutu u Beogradu od 2018. godine.

iva ciricMarija Lendova

Rođena i odrasla u Sibiru, u velikom gradu zvanom Novosibirsk usred Rusije.Tamo baš i nema medveda na ulicma i ljudi ne sviraju balalajku na svakom ćošku, ali je zato treći grad po veličini u Rusiji, sa širokom i raznovrsnom kulturom. Stekla visoko obrazovanje na polju kulture, ugostiteljstva i turizma, kao i u sferi menadžmenta.Direktor je Državne institucije kulture i kinematografije Misnistarstva kulture Novosibirskog regiona, razvija i promoviše kinematografiju u svim njenim pravcima, profesionalnim, omladinskim i dečijim. ačelnik međunarodnog projekta dečije animacije „Muljt-Most: Rusija-Srbija“, Učestvuje u organizaciji i stalni je član žirija mnogih omladinskih filmskih festivala, kao i festivala dokumentarnog filma na teritoriji Novosibirskog okruga, čime promoviše mlade filmske autore u Rusiji i inostranstvu. „ Dečija animacija ima posebno mesto u mom srcu, zato što sam u dubini duše i ja još uvek dete. Uživam da budem deo onoga što rade jer učim iz njihove neposrednosti i lakoće kojom izražavaju najsmelije i najneobičnije ideje.“

marija lendovaMladen Đukić

Reditelj i animator iz Banja Luke. Autor brojnih kratkih filmova, TV serijala, muzičkih spotova i reklama.Vanredni profesor na Akademiji umjetnosti, vlasnik Aeon produkcije. Uveliko radi na uvođenju novih tehnologija, kao i na obrazovanju dece i omladine u oblasti animiranog filma. Suprug, otac, sin. 

mladen djukic

 

 

 

 

filmfreeway

festhome