DOBRO DOŠLI NA 8. ANIMATOR FEST!

DOBRO DOŠLI NA 8. ANIMATOR FEST!

DOBRO DOŠLI NA 8. ANIMATOR FEST!

Dragi prijatelji,


Pred vama je osmo izdanje Animator festa, evropskog festivala animiranog filma dece I mladih! Održaće se od 16. do 20. septembra u onlajn formatu ali sa manjim brojem projekcija u sali Kulturnog centra Jagodina. Oržaće se uprkos nepovoljnim događanjima u svetu I krizi izazvanoj Korona virusom. Održaće se zato što je Animator fest  tradicija koju ne želimo preknuti i zato što  verujemo da je sada, važnije nego ikad, potrebno delovati na podsticanju dečijeg filmskog stvaralaštva.

Našažost, zbog složene epidemiološke situacije, ovaj festival proći će bez gostiju, koji su sastavni deo festivala, koji ovde dolaze da predstave svoje škole i klubove, da razmenjuju iskustva i prave planove za dalju saradnju. Ipak, nadamo se da će ovo ostati jedino izdanje festivala koje ćemo pamtiti po nedostajanju.

Veliko hvala svima filmskim stvaraocima koji su nam i ove godine ukazali poverenje I pružili reči podrške. Šta nam teško? Rekli bi jagodinci! I zaista, ništa nam nje teško sa takvim prijateljima I saradnicima.

Rad na Animator festu ispunjava nas radošću i ponosom!

AF tim