Zvanični plakat 6. Animator festa

Plakat 6. Animator festa osmislila je Marica Kićušić

Plakat 6. Animator festa osmislila je Marica Kićušić, ilustratorka i rediteljka animiranih filmova. Možemo reći i naša jer je Marica radila u sastavu prvog Animator festa 2013. godine zajedno sa Rastkom Ćirićem i Aleksom Gajićem. Sa ponosom najavljujemo i izložbu ilustracija Marice Kicušić u okviru predstojećeg festivala u galeriji Kulturnog centra Jagodina!

Marica Kicušić diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku primenjena grafika 2011. godine. Samostalni umetnik i član u ULUPUDS-a od 2011.

Oblasti interesovanja: kombinacija primenjene i likovne umetnosti - animacija, ilustracija dečijih knjiga, digitalna i tradicionalna grafika, digitalni kolaž, dizajn plakata, mural, crtež..

Učestvovala na preko 60 domaćih i inostranih izložbi.

Nagrade za animaciju (nagrada SAE Instituta Beograd za animaciju „život u ramu“ 8. festival Balkanima, Beogad), grafiku (specijalna nagrada za edžlibris na temu Pola veka Televizije Beograd), ilustraciju (nagrada LICE KNjIGE za najbolje ilustrovanu knjigu u 2012. godini, Zagreb, Education for All Global Monitoring Report art contest, Honorary mentions; nagrada ULUPUDS-a za najbolju ilustraciju, sajam knjiga 2017; nagrada sajma za najlepšu dečju knjigu na sajmu knjiga 2017.)

Učesnica na radionicama, festivalima i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu, kao autor (slikar murala, ilustrator, animator, dinamični slikar u pesku) kao organizator (radionice slikanja peskom za decu na festivalima Procvetaj, Mikser, Animanima, STRIPOLIS, prezentacija radova na Fakultetu umetnosti u Nišu) i kao žiri (Balkanima, Animanima, FESA, Animator Fest, Beogradski festival dokumentarnog filma).